20 reisapps waarvan je niet wist dat je ze nodig had 2019

Eén van de meest opwindende onderdelen van een vakantie is het uitkijken naar alles. Tickets en hotels zijn geboekt, de reisgids is aangeschaft, alles is er in aangevinkt lang voordat je erheen gaat en je smartphone is gereed om allemaal nieuwe reisapps te downloaden. We hebben goed gekeken naar een karrenvracht aan reisapps en brengen je de top 20 die je gewoon móet hebben in 2017. Het maakt niet uit waar je heen gaat, wanneer je gaat of als je nu iOS of Android gebruikt, begin maar met installeren, je zult er geen spijt van hebben.

1. Kindle

Hoe dol je ook bent op gedrukte exemplaren van boeken, je kunt niet ontkennen dat het gebruik van Kindle op reis veel gemakkelijker is dan 10 van die pillen te moeten meesjouwen. Je kunt weliswaar geen ruiltjes doen bij lokale boekwinkels, maar het gemak compenseert dat helemaal. Met de Kindle app heb je niet eens een Kindle nodig, je smartphone is voldoende. Je kunt weliswaar geen boeken ruilen met andere lezers op reis, maar het gemak maakt alles goed. Download de app voor iPhone of Android.

2. SAS Survival Guide

Die hangmat heeft ze van visseningewanden gemaakt. Zij weet wat overleven is

Ken je de Morsecode? Weet je hoe je vuur kunt maken? Met deze app is dat zo gepiept. Als je ook maar even van de geijkte paden afwijkt, moet je dit gewoon echt hebben. Het is geschreven door een voormalig SAS-soldaat en -instructeur en bevat honderden vaardigheden die je kunt gebruiken om te overleven in de wildernis, of je nu thuis bent of op reis. Oké, misschien verblijf je gewoon in een 5-sterrenhotel in het Newyorkse Greenwich Village, maar je weet maar nooit, toch (iOS en Android)?

3. FlightAware

Stop met het downloaden van die individuele apps van luchthavens of vliegmaatschappijen voor die ene enkele vlucht. Met FlightAware kun je elke gewenste vlucht volgen in real-time, je ontvangt waarschuwingsmeldingen en je kunt ook de vertragingen zien (iOS en Android).

4. LoungeBuddy

Heb je wat tijd te doden tijdens een tussenstop en heb je naarstig behoefte aan een beetje rust/tijd voor jezelf/ een douche? Waarom maak je geen gebruik van de lounge van de luchthaven? LoungeBuddy geeft je direct toegang tot 170 lounges over de gehele wereld waarbij je betaalt op basis van verbruik. Je moet gewoon de lounge vinden die je op de luchthaven van je tussenstop wilt gebruiken en reserveren (iOS en Android).

5. Google Translate

Een gouwe ouwe op het internet alweer, is Google Translate. Ze hebben wel een bijna science-fiction-optie: offline vertaling in real-time. Je downloadt de taal die je nodig hebt, richt je camera op de tekst die je wilt omzetten en … Patsboem! Je tekst is vertaald (iOS en Android).

6. Duolingo

Dus ... hoe zeg je dat je naar de kleine kamer moet in het Arabisch?

Duolingo zit vol hapklare lesjes en spelletjes die je leren een taal te lezen, schrijven, spreken en er naar te luisteren. De app bestrijkt 27 talen – inclusief Klingon. Begin met basiswerkwoorden, uitdrukkingen en zinnen en elke dag leer je er een paar nieuwe woorden bij (iOS en Android).

Lees meer: Duolingo niks voor jou? Kies dan een van deze apps om talen te leren

7. TripIt

Heb je een reis in het vooruitzicht waar je meer dan één hotel en meer dan één vlucht hebt, of ben je gewoon niet zo goed in het bijhouden van je reserveringsnummers? Dan is TripIt je nieuwe beste kameraadje. Stuur gewoon al bevestiging-emails door of geef TripIt toegang tot je mailbox en de app maakt een simpel reisschema voor je, inclusief routekaarten. Gewoonweg geniaal (iOS en Android).

8. XE

Als je net als de meeste onder ons niet in twee tellen kunt uitvogelen hoeveel 1,343,958 Vietnamese dong is in euro’s, gebruik dan de wisselkoers-app XE om daarachter te komen. Vergeet niet de tarieven te updaten vlak voor je de berekening erop loslaat, dan weet je zeker dat je de meest nauwkeurige prijs krijgt voorgeschoteld (iOS en Android).

9. AroundMe

AroundMe stelt je locatie vast en toont je de dichtstbijzijnde banken, kroegen, pompstations, ziekenhuizen, hotels, bioscopen, restaurants, supermarkten, theaters en taxistandplaatsen. Handig als je een filmpje wilt pakken – cruciaal als je ziek wordt in het buitenland. Download de app voor iPhone of Android.

10. Wifispc

Het is niet echt een noodzakelijk app, maar WiFi op vakantie is beslist lekker om te hebben. Met Wifispc ben je over de gehele wereld online, dankzij een groeiende lijst van WiFi-netwerken en wachtwoorden die steeds door gebruikers worden bijgewerkt (iOS en Android).

11. Yuggler

Vind een lokale kermis en put die kinderen uit. Put ze uit

Yuggler is een zegen voor ouders die reizen met hun kinderen, want hiermee ontdek je alle kindvriendelijke dingen die er te doen zijn bij jou in de buurt. Vind tips, bekijk foto’s en zoek via filters zodat je zeker de dingen kunt vinden die passen bij de leeftijdsklasse van je kroost (iOS alleen! Maar de Android-versie is in de maak …)

Lees meer: bekijk onze 25 tips voor het reizen met kinderen

12. Touchnote

Een perfecte mix van oud en nieuw is Touchnote, waarmee je een persoonlijke ansichtkaart kunt maken met gebruik van je eigen afbeeldingen. Met Touchnote kun je je eigen persoonlijke ansichtkaart maken en versturen met je eigen afbeeldingen. Het enige dat je hoeft te doen is de app openen, een afbeelding kiezen, wat tekst en een adres toevoegen en de kaart wordt verzonden naar waar ook ter wereld. Download de app voor iPhone of Android.

13. Flush – toiletvinder

reis-apps

Als je moet, dan moet je. Installeer Flush, zet je GPS aan en vind de dichtstbijzijnde pot van al die 190.000 (en er komen er steeds meer bij) toiletten in de app. Best handig als je gerommel in de buik voelt opkomen … Download de app voor iPhone of Android.

Lees meer: Helaas, pindakaas, maar het was te vermijden: behalve dan wanneer je er ziek zou worden, is India gewoonweg fantastisch. Bekijk onze 14 beste plaatsen in India

14. Prey Anti Theft

Eén van de zorgen die gepaard gaat met een dure smartphone op reis is dat iemand hem steelt – of dat je hem gewoon zelf kwijtraakt. Als één van de twee je overkomt helpt Prey Anti Theft je om je telefoon terug te vinden, het toestel te blokkeren, een alarm in te schakelen en nog meer. Het is geheel gratis en een uiterst handige app. Download de app voor iPhone of Android.

Lees meer: Ben je een reis aan het voorbereiden? Kijk naar onze reischecklist – daar vind je belangrijke tips over van alles, van reisverzekeringen tot onze stadsgidsen.

15. CityMapper

De gekte van Grand Central Station

De teller staat bij CityMapper op 36 en er volgen er meer. De app combineert alle vervoersmogelijkheden die in elke stad beschikbaar zijn om je het beste van punt A naar B te kunnen brengen. Het is simpel, eenvoudig in gebruik en uiterst effectief. Probeer het maar (iOS en Android).

16. WeatherPRO

handige-apps

Iedereen heeft zijn eigen favoriete weerapp, maar wij zijn gek op WeatherPRO. Het is uiterst gedetailleerd, is inclusief het ski weer en het strandweer (zelfs met UV-stralenindex en watertemperaturen) en – het meest belangrijke – het is accuraat. Download de app voor iPhone of Android.

17. MAPS.ME

beste-apps-voor-op-reis

Iedereen komt wel eens op dat punt dat je op reis met tegenzin de instellingen van je telefoon opent en je dataverbinding aanzet. Ja, het gaat je een boel duiten kosten, maar je moet eraan geloven – jullie zijn verdwaald. Nou, zeg dat veel te dure internetgebruik nu maar gedag, want MAPS.ME geeft je kaarten, maar dan offline (zorg er alleen wel voor dat je de kaarten die je nodig zal hebben download voordat je op avontuur gaat!). Download de app voor iPhone of Android.

Lees meer: Verknocht aan het fietsen? Kijk eens naar onze 14 mooiste fietsroutes ter wereld – je zal ten minste niet verdwalen

18. First aid

Hopelijk hoef je deze app nooit te openen. Je hebt wellicht wel eens een EHBO cursus gedaan maar je weet nooit hoe je zult reageren in een noodgeval. Installeer deze app en je hebt altijd toevlucht bij de hand (iOS en Android).

 

19. Skype

Behalve dat het essentieel is om in contact te komen met vrienden en familie – vooral als je alleen reist – kun je iedereen thuis ook stinkend jaloers maken met de magie van filmpjes. Het beste van alles is nog dat het gratis is. Download de app voor iPhone of Android.

Lees meer: ben je een soloreiziger, dan is het best handig om onze 20 onontbeerlijke tips voor hen die alleen reizen door te nemen

20. momondo places

Met offline kaarten, meer dan 200 zorgvuldig gekozen tips van locals, en met kleuren aangegeven filters helpen de stadsgidsen van momondo places je om nieuwe steden heel simpel te verkennen! Alles is met kleuren gecodeerd dus je kunt je zoekactie helemaal verkleinen naar je eigen wensen en je eigen manier van reizen. Je kunt het nu downloaden. (beschikbaar in het Engels en alleen voor iOS).

Alles geïnstalleerd? Dan ben je klaar om te gaan. Toe maar, trek eropuit en verken de wereld (vergeet niet een kaartje te sturen naar het thuisfront)!

Apps alleen nog niet voldoende? Kijk ook naar onze top 10 reisgadgets die je niet mag missen, en niet zo zeer een hebbedingetje, maar toch zeker van uiterst belang is hoe je de beste reisverzekering kunt afsluiten voor je reis
*De kosten voor dataroaming zullen worden afgeschaft in juni 2017, als het goed is!