De top 10 beste Instagram plekken ter wereld

Dankzij social media kunnen we tegenwoordig de hele wereld over reizen op onze smartphone. Dagelijks worden er duizenden foto’s van beroemde bezienswaardigheden en skylines geplaatst waarmee elke dag voortdurend nieuwe hashtags worden bedacht. Maar welke plekken zijn eigenlijk het populairst?

We gingen op zoek naar de populairste Instagram locaties ter wereld en stelden een top 10 samen, gerangschikt op het totale aantal hashtags. Hoe vaak komen ze voorbij in jouw Instagram feed?

10. Notre Dame – Parijs, Frankrijk

https://www.instagram.com/p/Bbf–aWFvRo/ Aantal hashtags: 1.5 miljoen De Notre Dame is niet alleen een perfect exemplaar uit de tijd van de Franse gotische architectuur; de kathedraal vormt ook het kloppende hart van Parijs. Nog steeds wordt er elke dag een mis gehouden, en dat terwijl er dagelijks duizenden toeristen langskomen voor de prachtige gebrandschilderde ramen, de historische ruïnes in de crypte én het pittoreske uitzicht vanaf de kathedraal op Square Jean XXIII.

Vind vliegtickets naar Parijs

9. Mardi Gras – New Orleans, LA, VS

https://www.instagram.com/p/BQBSbABD201/ Aantal hashtags: 1.7 miljoen Hét feest van New Orleans vindt elk jaar rond Pasen plaats. Tijdens Madri Gras wordt de Franse buurt bezaaid met paarse, groene en gouden kraaltjes en glinsterende confetti. Het carnavalsfeest kenmerkt zich door feestvierders die dansen op straat in uitbundige kostuums en sierlijke maskers dragen. Daarnaast worden er vanaf de praalwagens kralenkettingen uitgedeeld. Kortom, een feest voor op je bucketlist!

Vind vliegtickets naar New Orleans

8. Empire State Building – New York City, Verenigde Staten

https://www.instagram.com/p/Bby7SDUhchK/ Aantal hashtags: 1.8 miljoen Een citytrip naar New York is natuurlijk niet compleet zonder bovenop de Empire State Building te staan. Je vindt deze art deco-wolkenkrabber op Fifth Avenue in midtown. Vanaf het gebouw heb je een van de beste uitzichten over de skyline van de stad. Ook is er een tentoonstelling over duurzaamheid op de tweede verdieping, net voordat je de lift in gaat. Op de 80e verdieping vind je de ‘Dare to Dream’ expositie, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en de bouw van het gebouw.

Vind vliegtickets naar New York

7. Niagara Falls – Verenigde Staten en Canada

https://www.instagram.com/p/BbysPJHjyyM/ Aantal hashtags: 1.9 miljoen Het is lastig te zeggen welke kant beter is, want zowel de VS-kant als de Canada-kant van de Niagara Falls zijn even indrukwekkend. Je vindt er drie watervallen, die op de grens van New York en de Canadese provincie Ontario liggen. Een van de belangrijkste redenen om hier heen te gaan is natuurlijk om de gigantische watervallen te zien, eventueel heel dichtbij met een boottocht. Ook zijn er voldoende restaurants en attracties in de omgeving zodat je urenlang vermaakt kunt worden.

Vind vliegtickets naar Niagara Falls

6. Burj Khalifa – Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

https://www.instagram.com/p/Ba9I7uRl4oL/ Aantal hashtags: 1.9 miljoen De titel van ‘het hoogste gebouw ter wereld’ hoort op dit moment bij de legendarische Burj Khalifa in Dubai. De zilveren wolkenkrabber is open sinds 2010 en heeft een observatiedek op de bovenste verdieping. Hier vind je een buitenterras waar je een 360 graden uitzicht over de omgeving hebt. Je kunt een ticket voor de bovenste verdieping kopen of kiezen voor het platform op de begane grond. Vanaf daar heb je het beste uitzicht op de kunstmatige vijver, met daarin de grootste fontein ter wereld.

Vind vliegtickets naar Dubai

5. Big Ben – Londen, Verenigd Koninkrijk

https://www.instagram.com/p/BYjOfuSh4CV/ Aantal hashtags: 2.7 miljoen In elk willekeurig souvenirwinkeltje in Londen kom je wel t-shirts en mokken met daarop de Big Ben tegen. De grote klokkentoren is een van de meest iconische monumenten van het Verenigd Koninkrijk én waarschijnlijk de beroemdste klok ter wereld. Je vindt ‘m aan de noordkant het van Palace of Westminster. Leuk om te weten: de naam ‘Big Ben’ verwijst naar de naam van de bel in de klok, die bij elk uur een kenmerkend geluid maakt.

Vind vliegtickets naar Londen

4. Las Vegas Strip – Las Vegas, Verenigde Staten

https://www.instagram.com/p/BVxLwAFj2dZ/ Aantal hashtags: 3.8 miljoen De flitsende neonlichten en de ‘go-big-or-go-home’-houding van Las Vegas trekken mensen aan die nieuwsgierig zijn om een nachtleven mee te maken zoals nergens anders in de wereld. Er is voor ieder wat wils: van themashows en concerten tot rumoerige casino’s en high-end clubs. En dan hebben we het nog niet gehad over het bizarre aantal accommodaties, zoals de luxueuze hotels Mandalay Bay en Venetian of de familievriendelijke hotels als New York-New York en Excalibur.

Vind vliegtickets naar Las Vegas

3. Eiffeltoren – Parijs, Frankrijk

https://www.instagram.com/p/Bb1G8TzHkx7/ Aantal hashtags: 4 miljoen De Eiffeltoren in Parijs is een van de meest herkenbare bouwwerken ter wereld. Vind je het niet erg om deel te nemen aan de lange wachtrij, dan kun je een ticket kopen voor de top van de toren. Hier heb je een overweldigend uitzicht op de bezienswaardigheden van de stad. Je kunt er ook voor kiezen om via de trappen naar de tweede verdieping te lopen. Hier vind je een restaurant en een souvenirwinkeltje. ‘s Nachts is de toren verlicht waardoor de sfeer in de ‘City of Lights’ nóg romantischer wordt.

Vind vliegtickets naar Parijs

2. Central Park – New York City, Verenigde Staten

https://www.instagram.com/p/BbzIA0hBnH6/ Aantal hashtags: 5.2 miljoen Met zijn uitgestrekte groene gebied, de vele bomen en begroeide paden is New York’s Central Park de perfecte plek om ontspannen te wandelen, sporten óf om zomaar een beroemdheid tegen het lijf te lopen. Vanaf het grasveld Sheep Meadow en Belvedere Castle heb je een panoramisch uitzicht over de stad. Ook vind je prachtige meren, vijvers en monumenten in het park. Er is zelfs een mooie dierentuin waar je je prima een paar uur kunt vermaken.

Vind vliegtickets naar New York

1. South Beach – Miami, Verenigde Staten

https://www.instagram.com/p/BbnU7b0hRz_/ Aantal hashtags: 5.4 miljoen Ga je naar Miami, dan kun je zeker South Beach niet overslaan. De beroemde wijk staat bekend als plek waar de rijke en beroemde jeugd zich bevindt. Toch is Miami’s partybuurt niet alleen een plek voor strandliefhebbers en feestvierders. Toeristen en locals komen er maar al te graag voor de dynamische eetcultuur en het historische art deco-gebied. Miami is perfect om het hele jaar door te bezoeken dankzij de constant warme temperaturen en het altijd gezellige nachtleven.

Vind vliegtickets naar Miami

Meer lezen: