Tuit de lippen! 10 beroemde kussen op romantische bestemmingen

Zin in een befaamde kus als in de film? Knuffel je liefje op deze romantische bestemmingen en speel deze beroemde filmkus na met een stevige, perfecte smakkerd.

Categorie Romantisch

Datum 08/07/2016

Je hoeft geen filmster of tijdloze legende te zijn om een hoofdrol te spelen in je eigen internationale liefdesverhaal. Creëer je eigen scenario: je wederhelft en jij samen getransporteerd naar deze romantische bestemmingen om de beroemde kussen na te spelen waarmee deze plekken faam verwierven. Tuit je lippen en vink deze smakkerds maar af op je boodschappenlijstje.

Bridget Jones’ kus in de sneeuw – Londen, VK

De Royal Exchange in Londen, waar Bridget en Darcy elkaar eindelijk kussen in Bridget Jones's Diary
De Royal Exchange in Londen, waar Bridget en Darcy elkaar eindelijk kussen in Bridget Jones’s Diary

Als het rennen door de sneeuw in je ondergoed datgene is wat in je opkomt wanneer je aan romantiek denkt, boek dan je volgende vakantie naar Londen om deze beroemde filmkus na te spelen met je betere helft. In de film Bridget Jones’s Diary sprint de schaars geklede hoofdfiguur Bridget Jones (Renée Zellweger) haar appartement uit om een stevige pakkerd te planten op de lippen van de man die haar vlinders in haar buik geeft, Mark Darcy (Colin Firth). Intussen dalen de sneeuwvlokken om hen heen neer.

De scene speelt zich af buiten de Londense Royal Exchange, dus als je van plan bent daarheen te sprinten vanaf het appartement van Bridget aan Bedale Street, aan de overkant van de Theems, neem dan wel minstens een broek mee en ook onze GRATIS stadsgids voor Londen die je kunt downloaden voor je iPhone, om de weg te vinden.

Vind een vlucht naar Londen

Het tragische Callejón del beso – Guanajuato, México

Liefde is voor eeuwig onder de balkons van de Callejón del beso
Liefde is voor eeuwig onder de balkons van de Callejón del beso

Het verhaal van de Callejón del beso (Steeg van de kus) in Guanajuato is een tragisch liefdesverhaal vergelijkbaar met dat van Romeo en Julia. Doña Carmen, is de dochter van een inhalige en gewelddadige man. Carmen was tot over haar oren verliefd op Don Luis, een arme mijnwerker, hetgeen haar vader tot wanhoop dreef. Nadat haar vader haar huisarrest gaf en ze haar kamer niet uit mocht om te voorkomen dat de geliefden elkaar zouden ontmoeten, kocht Don Luis het huis aan de overkant van het smalle steegje en zo konden ze kusjes uitwisselen als ze over hun balkons leunden. Zoals het gaat in romantische tragedies, stormde Carmen’s razende vader de kamer in en hij vermoordde zijn dochter terwijl zij de hand van Luis nog vasthield.

Tegenwoordig zegt de legende dat als je kust op de derde trede, de langdurige liefde in het voorspoed ligt. Elke andere trede zal je ongeluk brengen. In de Callejon del beso, Guanajuato moet je dus goed opletten op welke trede van de trap je staat!

Vind een vlucht naar Guanajuato

Deborah Kerr en Burt Lancaster in From Here to Eternity — Halona Cove, Oahu, Hawaii

De iconische kus uit From Here to Eternity
De iconische kus uit From Here to Eternity

In de film From Here to Eternity worden sergeant Milton Warden (Burt Lancaster) en Karen Holmes (Deborah Kerr) overspoeld door schuimende golven terwijl zij liggend op het strand elkaar heel intens kussen. Sensueler dan dit wordt het niet. Smeer je dus in tegen de zon, voer Halona Cove in op je navigatie en herleef deze epische filmkus. De romantische bestemming wordt nog eens extra onderstreept wanneer de golven dusdanig hard tegen de klippen slaan dat je de stoom en het zeewater uit de Halona Blowhole kunt zien spuiten vanaf het uitkijkpunt boven. Het maakt de kus des te explosiever.

Om deze scene na te spelen heb je wel een goed paar schoenen nodig om over de scherpe, steile en gladde rotsen te klauteren en je moet misschien ook een beetje een wandelaar zijn. De dappere zielen die dit trotseren en op het strand aankomen worden beloond met prachtige blauwe golven die zich op het zand storten. Je bent er relatief geïsoleerd van de rest van de wereld (afgezien van de andere dappere fans die ook de wandeling naar deze romantische bestemming hebben gewaagd).

Vind een vlucht naar Honolulu

Robert Doisneau’s Le Baiser de l’Hôtel de Ville — Parijs, Frankrijk

Parijs – stad van de liefde en de iconische kus door Robert Doisneau
Parijs – stad van de liefde en de iconische kus door Robert Doisneau

De Parijzenaars die zich haasten naar hun werk, het luidruchtige verkeer, de mensen die toekijken vanaf het terras – het was net of dat allemaal niet bestond voor Françoise Bornet en Jacques Carteaud, terwijl ze helemaal opgingen in een innige, sensuele kus pal voor het Hôtel de Ville (Stadhuis).

Robert Doisneau, was getuige van deze liefdesbetuiging en hij wilde het absoluut vastleggen op glanspapier, zelfs al moest hij het stel vragen om hun innige omarming nog een keer over te doen. Toen Françoise en Jacques gevraagd werd hoe het nou zat met die foto, bevestigden zij dat de kus net zo echt was toen zij het de tweede keer poserend voor Doisneau nog eens overdeden. Het plaatje uit de jaren 1950 is een waar toonbeeld van de Stad van de Liefde.

Kussen kost niks, zo ook onze GRATIS stadsgids van Parijs. Je kunt hem downloaden op je iPhone vanuit de App Store.

Vind een vlucht naar Parijs

Een onwaarschijnlijk paar in Planet of the Apes – Malibu, Californië, VS

Het is lastig je een planeet van apen voor te stellen op de stranden van Malibu
Het is lastig je een planeet van apen voor te stellen op de stranden van Malibu

Op de zonnige stranden van Malibu zal je eerder een paar blonde strand-babes en stoere surfers tegenkomen dan een pratende aap. Toch zag het publiek in 1968 astronaut George Taylor (Charlton Heston) en chimpansee Zira (Kim Hunter) kussen tijdens een scene van Planet of the Apes. De astronaut-aap-smakkerd werd gefilmd op een strand tussen Zuma Beach en Point Dume in Malibu, Californië en op en uurtje rijden vanaf Hollywood kan ook jij deze kaskrakersscene nabootsen (of dat nu met een mens, een aap of wat dan ook is).

Vind een vlucht naar het nabije Los Angeles

De befaamde Don Juan – Andalusië, Spanje

Geïnspireerd door Don Juan? Een stelletje te paard op een festival in Sevilla
Geïnspireerd door Don Juan? Een stelletje te paard op een festival in Sevilla

Don Juan – de man, de legende. Een lijst van kussen zou niet compleet zijn zonder deze notoire seriekusser erop. Er zijn diverse interpretaties van deze figuur ten tonele verschenen sinds het 17e-eeuwse stuk van Tirso de Molina, El Burlador de Sevilla (De Losbol van Sevilla), waarin Don Juan de belichaming van zonde, lust en de duivel zelf is.

Door geheel Andalusië, helemaal tot aan Cadiz (als we het gedicht van Lord Byron mogen geloven) en zelfs tot in Pisa, Italië (volgens de epische film uit 1926), doet Don Juan de verleiding er uitzien als kinderspel. Volgens deze versie is Don Juan de absolute recordhouder van het grootste aantal kussen in één film, met een gemiddelde van één kus per minuut.

Om je verleidingskansen te verhogen in Andalusië kun je je wagen aan de vurige flamenco-dans, maar kijk uit dat je bij een poging om een kusje te stelen niet geknepen wordt door castagnetten!

Vind een vlucht naar Sevilla

De tijdloze Victory-over-Japan Day Kiss — Times Square, New York, VS

Matrozen-voor-één-dag ontmoeten elkaar bij Times Square, met een kus voor een replica van de Victory-over-Japan Day Kiss
Stelletjes in kostuum ontmoeten elkaar bij Times Square om deze beroemde kus na te doen, als een tijdelijke replica van de foto van Eisenstaedt

Deze kus temidden van de dagelijkse naoorlogse commotie op Times Square is een cliché die de hele wereld is overgegaan. Het ware verhaal achter het kussend paartje – kwartiermeester George Mendonsa van de marine en tandartsassistente Greta Zimmer – is niet bepaald een romantisch gebeuren, maar meer een impulsieve viering van het einde van de oorlog. Het vereeuwigde kussende paar werd een symbool van all-American liefde, dat in schril contrast stond met het geweld van de oorlog.

De oorspronkelijke foto van de Times Square Kiss werd gemaakt door Alfred Eisenstaedt in augustus 1945 – de dag dat Japan capituleerde en die het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende. De kus is onsterfelijk gemaakt als een standbeeld en stond in 2015 tijdelijk op Times Square waar het allemaal begon, maar je kunt het koppel ook in reuzenformaat zien staan aan de waterkant in San Diego, Californië en langs de kust van Sarasota, Florida.

Ga je naar de Big Apple? Download onze GRATIS stadsgids voor New York via de App Store op je iPhone.

Vind een vlucht naar New York

Romance in Casablanca – Casablanca, Marokko

Herleef Casablanca bij Rick's Café Americain
Herleef Casablanca bij Rick’s Café Americain

In de zwart-witte setting van Casablanca uit 1942 vinden twee geliefden elkaar weer terug, nadat zij elkaar lange tijd uit het oog verloren waren. Zij beginnen een geheime en riskante relatie. De Nazi’s winnen terrein in Europa en Rick Blaine (Humphrey Bogart) staat voor de hartverscheurende keuze om Ilsa Lund (Ingrid Bergman) ofwel bij zich te houden, of voor haar een visum te regelen zodat ze naar de VS kan vertrekken.

Er zijn vele opmerkelijke quotes en melodramatische kussen die het tempo van de film aangeven, allemaal tegen de achtergrond van het lied As Time Goes By van Herman Hupfeld. Rick’s Café, waar de belangrijkste scenes zich afspelen, is een echt café, gevestigd in een herenhuis met een binnenplaats, langs de muren van het Oude Medina. Wanneer de piano uit de jaren 1930 het liedje speelt is dat het teken dat je jouw geliefde moet zoenen. Doe je dat niet, dan ‘zal je er spijt van krijgen, misschien niet vandaag, misschien niet morgen, maar gauw genoeg en voor de rest van je leven.’

Vind een vlucht naar Casablanca

De eerste lesbische marine-kus – Virginia Beach, Virginia, VS

De eerste lesbische “eerste-kus” na het van boord gaan van de USS Oak Hill
De eerste lesbische “eerste-kus” na het van boord gaan van de USS Oak Hill

Matrozen schijnen populair te zijn wanneer het gaat om beroemde kussen! In december 2011 keerde de USS Oak Hill terug naar de marinebasis van Virginia Beach nadat het schip 80 dagen in Midden-Amerika had rondgevaren. Familieleden stonden vol ongeduld op de kade, hun ogen gefixeerd op het schip, wachtend op een kans om hun geliefden in de armen te sluiten en te kussen.

De traditiegetrouwe “eerste kus” – voor die ene fortuinlijke matroos die via een loterij aangewezen wordt om als eerste van boord te gaan – werd een historisch gebeuren die dag, toen onderofficier Marissa Gaeta de kans kreeg haar vriendin onderofficier Citlalic Snell als eerste te kussen onder luid gejuich van de aanwezige menigte.

Misschien is er wel niemand om jou toe te juichen wanneer je de marine-kus naspeelt, maar je zal wel veel mensen zien die het historische Chesapeake Bay hier vlakbij gelegen komen verkennen en dan met name vanwege die eerste Engelse nederzetting in Noord-Amerika in de 17e eeuw.

Vind een vlucht naar het nabije Norfolk

Trevi Fontein uit La Dolce Vita – Rome, Italië

Mik je muntjes in de Trevi Fontein waar een beroemde scene van La Dolce Vita gefilmd werd
Mik je muntjes in de Trevi Fontein waar een beroemde scene van La Dolce Vita gefilmd werd

Het prototype van Italiaanse charme is om te genieten van la dolce vita (het heerlijke leven) als je in Rome bent. In de gelijknamige film vond de supersensuele Sylvia (Anita Ekberg) haar heerlijkheid tijdens een nachtelijke dip in de Trevi Fontein. Haar bewonderaar Marcello Rubini (Marcello Mastroianni) springt haar achterna de fontein in en hoewel ze elkaar niet echt kussen is de scene zo opwindend dat ze dit net zo goed wel hadden kunnen doen.

Het is niet toegestaan om de Trevi Fontein te betreden, maar je kunt dit meesterwerk van architect Nicola Salvi wel als decorstuk gebruiken voor een romantisch moment met je partner. Neem wat muntgeld mee als je wilt meedoen met de traditie van het gooien van munten in de fontein. Naar wordt beweerd verzekert de worp van een munt in de fontein je dat je ooit terug zal keren naar Rome. Bereid je voor door onze GRATIS stadsgids van Rome te downloaden voor je iPhone via de App Store.

Vind een vlucht naar Rome
Zoek je meer reisinspiratie? Bekijk dan deze romantische hotels in Barcelona.

Originele publicatie

08/07/2016