OntdekStedentrips

9 restaurants in het charmante Gent die je moet proberen

Gent is een verborgen pareltje in België, waar je absoluut een keer geweest moet zijn. De hoofdstad van Oost-Vlaanderen is de perfecte stad voor een stedentrip of korte vakantie. Een sfeervolle stad, waar je heerlijk kunt rondslenteren en je kunt vergapen aan alle prachtige antieke gebouwen en monumenten die het historische centrum een bijzondere uitstraling geven. Er zijn vele charmante terrasjes en cafés waar je kunt genieten van lokale bieren en een internationale of lokale keuken. Gent is snel op weg een van de beste foodie steden van België te worden, met een groot aanbod aan zowel budgetvriendelijke restaurants als Michellin restaurants. Hier vind je een lijst met negen restaurants waar je lekker en gezellig kunt eten. Van restaurants met bekende chef koks tot vegetarische eetgelegenheden en goedkopere opties – dit zijn de restaurants in Gent die je moet proberen.

Restaurant Vos

stedentrip Gent - Restaurant Vos

Een topplek om te eten tijdens een weekend of stedentrip in Gent is restaurant Vos. Dit is een heel knus restaurant met simpelweg fantastisch eten. Een smaakvol interieur met een open keuken, een ontspannen sfeer en een heerlijk terras voor in de zomer. Ze hebben hier een cool concept, waarbij je de gerechten deelt met elkaar. Verwacht hier niets wat je ooit gegeten hebt. Verwacht wel smaakvolle gerechten met een originele twist. Denk aan taco met fazant, tonijn sushimi met watermeloen en kroket met konijn. Als je liever je eigen bordje hebt, kan dat natuurlijk ook; huisgemaakte hamburgers, soepen, salades en nog veel meer staan ook gewoon op het menu. Sluit de avond af met een home made pecan pie en je komt hier geheid snel weer terug!

Adres: Zwijnaardsesteenweg 6
Openingstijden: dinsdag – zaterdag: 11:30-14:30 & 18:30-21:00

Meer tips: Bezoek Brugge en Gent in een weekend!

Oak restaurant

Tips restaurants Gent – Oak restaurant

Heb je iets bijzonders te vieren? Voor een sublieme eetervaring is Oak restaurant de perfecte keuze. Je moet wel iets dieper in de portemonnee kijken, maar het is elke cent meer dan waard. Hier worden gerechten geserveerd van de hoogste kwaliteit – innovatief in zowel het gebruik van smaken als de presentatie. Er staat elke avond een vast 5-gangenmenu op het menu, met twee voorgerechten, een hoofdgerecht en twee dessert, voor 65 euro of een 6-gangenmenu voor 78 euro per persoon. Chef kok Marcelo Ballardin staat in de keuken en stelt zijn gasten nooit teleur. Schuif aan en laat je betoveren door smaaksensaties waar je in je stoutste dromen nog niet van durfde te dromen. Je moet van tevoren reserveren om hier een plekje te bemachtigen.

Adres: Hoogstraat 167/001
Openingstijden: dinsdag- zaterdag van 12 tot 13:30 uur en van 19 tot 21 uur. Maandag en zondag gesloten.

Mosquito coast

Weekendje Gent – Mosquito Coast

Mosquito Coast is een restaurant in Gent waar je zeker geweest moet zijn tijdens een dag of weekend in deze schitterende stad. Dit travel restaurant laat je in een avond rondom de wereld reizen door de internationale gerechten die ze serveren en het avontuurlijke karakter van het café. Je eet in een gezellige ruimte vol souvenirs, reisboeken en foto’s die de avontuurlijke reiziger in jou wakker zullen maken. Je kunt hier alleen al uren vermaken met alle bijzondere verhalen en objecten die in de zaak verscholen zitten.

Op het menu staan exotische tapas – van Japanse Yakitori satés, Kangaroe vlees, Thaise gehaktballen en Indische Samosa’s tot Libanese falafel salade, vegetarische gerechten en Vlaamse klassiekers die je kunt combineren met een cocktail. De goede selectie Belgische biertjes en de leuke bediening met wie je eindeloos reisverhalen kunt uitwisselen, maken het helemaal af. In het weekend is het aan te raden te reserveren.

Adres: Hoogpoort 28
Openingstijden: de keuken is geopend van 12 tot 14 uur en van 18 tot 22:30 uur. Het restaurant is gesloten op maandag.

Weekend naar Dublin? Doe inspiratie op van een lokale stadgids!

Brasserie het Pakhuis

Uit eten in Gent – Brasserie het Pakhuis

In een prachtig oud pand op de Schuurkenstraat in Gent, is Brasserie het Pakhuis te vinden. Een ruime zaal met hoge plafonds en retro interieur, waar je kunt plaatsnemen aan een van de tafeltjes verdeeld over twee verdiepingen. Het restaurant staat bekend om zijn visspecialiteiten, zoals Noorse Winterkabeljauw, sashimi van Skrei, oesters en geroosterde kreeft. Maar ook andere gerechten zijn zeker de moeite waard, zoals de op diverse manieren gebakken steak en rundertartaar. Er is een goede wijnkaart en het trio van chocolademousse is een aanrader voor de zoetekauwen. De bediening is vriendelijk en attent en zal er voor zorgen dat je niets tekort komt.

Adres: Schuurkenstraat 4
Openingstijden: maandag t/m donderdag: 12- 14:30 uur en 18:30 – 23 uur; vrijdag en zaterdag: 12 – 14:30 en 18:30 – 24 uur.

Lekker Gec

Een andere topplek om uit eten te gaan als je een weekend in Gent bent, is vegetarisch en biologisch restaurant Lekker Gec op het Koningin Maria Hendrikaplein. Op loopafstand van het treinstation kun je neerstrijken op het gezellige terras of in het binnenrestaurant.

Gezond, puur en eerlijk eten voor een zeer vriendelijke prijs. Er is een ruime keuze aan heerlijke vega en bio gerechten die je van een buffet zelf kunt uitkiezen – verschillende verse salades, huisgemaakte soepen, groentetaart, frietjes en heel veel ander lekkers! Neem er een biosapje of een biologisch wijntje of biertje bij en de avond is compleet. Het leuke is dat je zelf je maaltijd samenstelt en je betaalt naar het gewicht van het voedsel wat je opschept.

Adres: Koningin Maria Hendrikaplein 5-6
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 12 – 21 uur; zondag 12 – 15:30 uur

Paul’s Boutique

Beste hamburger Gent – Paul’s Boutique

Als je op zoek bent naar de beste burger in Gent, dan is Paul’s Boutique voor jou het uitverkorene restaurant. Je krijgt hier burgers zoals ze zouden moeten zijn: stevig, sappig en vers op een krokant volkoren broodje. De menukaart is zeer uitgebreid met maar liefst negen soorten vegetarische burgers en diverse soorten visburgers, kipburgers en 100% Ierse beefburgers. Of je nou voor jalapenos of geitenkaas als topping gaat, zorg ervoor dat je de handgesneden frieten met kruiden niet overslaat. Mocht je nog ruimte over hebben, probeer dan de “fat dog”: een heerlijke hotdog met bijpassende garnituur. De sfeer is goed en het personeel is erg vriendelijk. Zeker proberen dus!

Adres: Sint-amandstraat 48
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 11 – 14 uur & 17 – 21:30 uur; zaterdag en zondag gesloten

Amadeus Ghent 1

Lekkere restaurants Gent - Amadeus Ghent 1

Dit restaurant moet simpelweg op je to do lijstje staan tijdens een stedentrip in Gent. Een fantastische sfeer met lekker eten, midden in het historische centrum van de stad. Het is geen plek voor vegetariërs, aangezien de specialiteit spareribs is. De ribs die ze bij Amadeus Ghent 1 serveren zullen wellicht de beste zijn die je ooit gegeten hebt. En dat is maar goed ook, want je mag ze onbeperkt bestellen. De porties zijn groot en je krijgt er standaard salade en geroosterde knoflook aardappels bij. Degene die niet zo van ribs houden, kunnen ook een steak bestellen.

Het interieur is erg bijzonder en draagt bij aan de gezellige sfeer in het restaurant. De zaak is ingericht in jaren 20 stijl met veel ouderwetse meubelen, spiegels, lampen en gekke schilderijtjes. Met warm weer kun je ook buiten eten in de sfeervolle binnenplaats. Het is een geliefde plek, dus het is aan te raden te reserveren.

Adres: Plotersgracht 8-10
Openingstijden: maandag t/m donderdag 18:30- 23 uur; vrijdag en zaterdag 18 – 24 uur; zondag 12 – 2 uur

Restaurant Greenway

Vegetarisch eten Gent – restaurant Greenway

Vegetarisch, gezond en vers; dat is waar restaurant Greenway voor staat. Gelegen in het historische centrum van Gent, staat deze trendy zaak bekend om haar lekkere en eerlijke gerechten. Voor uitgebreid tafelen met een 3-gangenmenu is Greenway wellicht niet de beste keus, maar voor een middag of avond genieten van betaalbare en inspirerende vegetarische gerechten is dit zeker een goede optie. De menukaart is niet te uitgebreid zodat je niet kunt kiezen, maar er is genoeg keuze zodat iedereen iets vindt naar wens. Wat dacht je van de Super Foods salade? Deze bestaat uit seizoensgroentes, chia zaden, quinoa, bessen, avocado en nog veel meer lekkers, die je met een voldaan en gelukkig gevoel naar huis laten gaan. Ook de vegetarische kebabwrap is heerlijk. Voor bij het eten kun je vers gemaakte sappen bestellen en als dessert is de vegan brownie om van te smullen. De gerechten zijn origineel, de porties ruim en de bediening snel en supervriendelijk!

Adres: Nederkouter 42
Openingsuren: maandag t/m zaterdag van 11 tot 22 uur.

A Food Affair

Aziatische restaurants Gent – A Food Affair

Het is niet altijd even eenvoudig een goed Aziatisch restaurant te vinden. Het aanbod is groot, maar de kwaliteit is af en toe ver te zoeken. Gelukkig hoef je je hier bij A Food Affair geen zorgen over te maken. De menukaart is niet zo uitgebreid, maar wat er op staat wordt op echte authentieke wijze bereidt. De Thaise beef salade en de chicken red curry zijn ontzettend lekker en de vanilla panna cotta als dessert is ook om van te genieten. Sommige gerechte zijn erg pikant, dus houd daar rekening mee als je daar niet van houdt. Kortom, een knus restaurant met een warme uitstraling en een gezellig terras, vriendelijke bediening en heerlijke, traditionele Thaise gerechten. Een topper in Gent!

Adres: Hoogstraat 58,
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 18 – 21 uur

Boek hier je hotel in Gent

Bekijk ook de beste vegetarische restaurants in Amsterdam of in Rotterdam of doe inspiratie op voor je volgende vakantie met de beste budget vakantiebestemmingen van 2017!

Gerelateerd